Të jetuarit në vende me diell iu mbron nga kjo lloj sëmundjeje

Sipas hulumtuesve, po që se jeni njëri prej atyre që i ekspozohet rrezeve të diellit nga fëmijëria, keni më pak gjasë që të prekeni nga sëmundja e sklerozës në vitet e shtyra të jetës, përcjell Klan Kosova.

Hulumtuesit kanadez, kanë nxjerr një teori, pas një studimi që kanë kryer, se ka një faktor mbrojtës – rrezet YV-B, të cilat e bëjnë trupin që të prodhojë vitaminën D.

Dhe gjetjet e tyre që janë mbështetur edhe në Universitetin e Kolumbisë. Thuhet se studimet e mëparshme që janë kryer në këtë drejtim tregojnë se personat e prekur nga sëmundja e sklerozës kanë qenë më pak të ekspozuar në diell.

Pra personat që jetojnë në klimë ku ka më shumë diell, janë më pak të rrezikuar që të preken nga skleroza.

Testi i gjakut ofron shpresë për zbulimin e kancerit para simptomave
Fundjava erdhi, filloni të mendoni për makaronat me fruta deti
Ledri uroi 1 Qershorin përmes videos me fëmijë, komenti i Ermalit ‘epik’