Fëmijët,duhani dhe astma

Fëmijët që janë të ekspozuar ndaj tymit të duhanit kanë një rrezik më të lartë për zhvillimin e një sërë sëmundjesh infektive, raportuan hulumtuesit nga Universiteti i Hong Kongut. Rezultatet tregojnë se për imunitetin e fëmijëve ndikon negativisht, ekspozimi ndaj tymit të cigareve në muajt e parë të jetës, veçanërisht për lindjet e parakohshme dhe fëmijët me peshë të ulët në lindje.

Sipas hulumtimit, dihet tashmë që fëmijët e ekspozuar ndaj tymit të duhanit, shpesh vuajnë nga astma dhe infeksionet e sistemit të frymëmarrjes. Rezultatet e studimit të ri bazohen në monitorimin e 7,402 fëmijëve nga lindja deri në vitin e tetë të jetës,


Qentë janë më racionalë sesa njerëzit, thotë eksperimenti i fundit
Të gjithë kemi, ja kush është pika juaj e dobët sipas shenjës së horoskopit
Zaimina zbulon fytyrën e vajzës me rastin e 1 Qershorit: Gëzuar sykaltra ime!